دوشنبه , 20 ژانویه 2025

غول دنیای کنسول‌ها به دنبال سهمی از بازار پرسود موبایل

پلی‌استیشن که پیش از این تجربه موفقی در عرضه‌ی عناوین فرست‌پارتی و انحصاری روی پلتفرم PC داشته، حالا به دنبال ورود به بازار داغ و رو به رشد بازی‌های موبایلی است.

طبق آگهی‌های استخدامی جدید در وب‌سایت پلی‌استیشن، این شرکت به دنبال استخدام یک «معمار پلتفرم موبایل» است. وظیفه‌ی این فرد، ایجاد یک پلتفرم اختصاصی برای توسعه، انتشار و راه‌اندازی بازی‌های موبایلی رایگان خواهد بود.

مسئولیت‌های این شخص شامل موارد زیر می‌شود:

طراحی و پیاده‌سازی پلتفرم موبایل پلی‌استیشن
همکاری با تیم‌های داخلی برای اتصال بازی‌های موبایل به سرویس‌ها و خدمات پلی‌استیشن
تضمین کیفیت بالای بازی‌های موبایلی پلی‌استیشن
ایجاد نوآوری و بهینه‌سازی فرآیند توسعه بازی‌های موبایلی
ارائه فرآیندی برای تسهیل در ارائه نرم‌افزاری با کیفیت بالا

این آگهی نشان می‌دهد که پلی‌استیشن نه‌تنها به دنبال ارتقای تجربه‌ی کاربران در اپلیکیشن موبایل خود است، بلکه قصد دارد به طور جدی وارد بازار بازی‌های موبایلی شود.

دلایل متعددی برای این تصمیم وجود دارد:

کاهش فروش پلی استیشن ۵: با وجود اینکه پلی استیشن ۵ در مقایسه با رقیب اصلی خود، ایکس‌باکس سری ایکس/اس، فروش بیشتری داشته، اما هنوز به آمار مورد نظر سونی نرسیده است.
محدودیت‌های کنسول‌های نسل نهم: نیمی از کاربران سرویس آنلاین پلی‌استیشن هنوز از پلی استیشن ۴ استفاده می‌کنند.
هزینه‌ی بالای توسعه بازی: با افزایش هزینه‌ی ساخت بازی، عرضه‌ی عناوین انحصاری ممکن است به اندازه‌ی گذشته سودآور نباشد.
موفقیت بازی‌های پلی‌استیشن در پلتفرم‌های دیگر: عناوینی مانند Helldivers 2 و Ghost of Tsushima در پلتفرم استیم با استقبال روبرو شده‌اند و این موضوع نشان می‌دهد که عرضه‌ی بازی‌ها برای پلتفرم‌های دیگر می‌تواند سودآور باشد.
بازار پرسود بازی‌های موبایل: در سال ۲۰۲۳، نیمی از کل درآمد صنعت بازی در سرتاسر جهان از طریق بازی‌های موبایلی به دست آمده است.
افزایش محبوبیت گوشی‌های هوشمند: فراگیر شدن گوشی‌های هوشمند در 15 سال گذشته، این دستگاه‌ها را به یکی از اصلی‌ترین ابزارهای سرگرمی تبدیل کرده است.

پلی‌استیشن تنها شرکتی نیست که به دنبال ورود به این بازار است. اوایل ماه جاری، سارا باند، یکی از مدیران ایکس‌باکس، اعلام کرد که این شرکت در حال کار روی یک فروشگاه بازی‌های موبایلی است که در ماه جولای راه‌اندازی خواهد شد.

فیل اسپنسر، مدیرعامل ایکس‌باکس، نیز اخیراً اعلام کرده که خرید King (ناشر عناوین موبایلی) یکی از دلایل اصلی تصاحب اکتیویژن بلیزارد به قیمت 70 میلیارد دلار بوده است.

رقابت بین شرکت‌های بزرگ بازی در حال افزایش است و هر کدام به دنبال سهمی از بازار پرسود بازی‌های موبایلی هستند. این رقابت می‌تواند به نفع گیمرها باشد و به ارائه‌ی بازی‌های باکیفیت‌تر و تجربه‌ی کاربری بهتر در این پلتفرم منجر شود.

همچنین بررسی کنید ...

افزایش چشمگیر عوارض واردات موبایل در سال آینده

کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴، مصوبه مهمی در خصوص افزایش عوارض گمرکی تلفن‌های همراه تصویب …